Apel deschis pentru autoritățile locale și regionale: se lansează programul de dezvoltare a capacității în domeniul finanțărilor inovatoare
24 February 2023Ora Pământului: eveniment sărbătorit și de orașele membre OER
24 March 2023În luna martie 2023, OER organizează două evenimente foarte importante: Conferința Anuală “Orașe Energie în România”, care va avea loc în perioada 29-30 martie 2023, și Adunarea Generală OER 2023, care se va desfășura miercuri, 29 martie 2023, începând cu ora 16:30. Ambele evenimente vor avea loc la Belvedere Events Center Brașov.
Cele două evenimente sunt foarte relevante deoarece România începe în acest an actualizarea Planului Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC), urmând să înainteze Comisiei Europene o primă versiune actualizată până la data de 30 iunie 2023, și versiunea finală în cursul anului 2024.
Participarea tuturor membrilor OER la aceste întâlniri este esențială. Găsiți mai multe informații în agendă 29.03.2023 și 30.03.2023. Vă puteți înregistra pentru participare, accesând acest link, până la data de 23 martie 2023. Asociația OER va acoperi costurile aferente organizării evenimentului, cazării (o cameră SG per organizație participantă în data de 29/03/2023, în cadrul Hotelului Belvedere Brașov), pauzelor de cafea și meselor. Pentru orice detalii suplimentare, ne puteți contacta la office@oer.ro.
Mai multe detalii despre proiectele implementate de OER:
Pentru a sprijini procesul de actualizare PNIESC, prin proiectul NECPlatform, România primește suport în facilitarea dialogului pe mai multe niveluri, așa cum se prevede în Articolul 11 din Regulamentul privind Guvernanța Climatică și Energetică. Astfel, Asociația “Orașe Energie în România” (www.oer.ro), structură suport a Convenției Primarilor în România, va crea o platformă pentru dialog permanent privind Clima și Energia, cadru pentru schimb de informații între factori interesați de pe mai multe niveluri de guvernanță, în sprijinul dezvoltării, punerii în aplicare și monitorizării politicilor energetice și climatice.
Prin proiectul MENERGERS, dezvoltăm capacitatea organizațională în România și Bulgaria pentru a avea manageri energetici municipali eficienți, contribuind astfel la atingerea obiectivelor naționale privind clima și energia. Proiectul urmărește să dezvolte și să testeze un model de servicii de gestionare a energiei în municipalitățile bulgare, și să extindă serviciile de management energetic în municipalitățile din România, pentru a susține contribuția administrațiilor publice locale la atingerea neutralității climatice în ambele țări.
Cu ajutorul proiectului Ready4NetZero, sprijinim orașele din România, Croația, Polonia și Ungaria în formularea și implementarea strategiilor de neutralitate climatică pentru anul 2050. Proiectul susține consolidarea capacităților, cunoștințelor și competențelor în rândul liderilor locali, al personalului municipal și al părților interesate, încurajând schimbul de experiențe și dialogul între municipalitățile care se află în procesul de elaborare a strategiilor de neutralitate climatică pe termen lung.
Imagine ilustrativă: Luis Quintero: https://www.pexels.com/photo/people-sitting-on-gang-chairs-2774556/