10 July 2024

NECPlatform – încă 9 luni până la finalul proiectului!

În luna mai, la Lisabona s-au reunit membrii consorțiului NECPlatform pentru a furniza detalii despre stadiul actual al acestor platforme de dialog. În ciuda eforturilor neîncetate ale partenerilor, punerea în aplicare a acestor platforme, nu a fost lipsită de probleme în cele șase State Membre.
21 June 2024

Ghidul indicatorilor de performanță energetică pentru Administrația Locală

Acest ghid realizat în cadrul proiectului EUKI MENERGERS dorește să contribuie la obiectivul fixat de orașele europene, care până în anul 2050, ar trebui să fie neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, să fie sustenabile și să asigure o calitate ridicată a vieții.
18 April 2024

Comunități Energetice: soluții pentru eficiență și investiții verzi

Prima întâlnire din cadrul proiectului NRGCOM, dedicată eficientizării costurilor în comunitățile de energie și potențialelor investiții în infrastructură cu costuri reduse, a fost organizată săptămâna trecută la Brașov.
12 April 2024

Conferința Anuală OER 2024: Oportunitate de dialog pentru membrii OER și experți din domeniul energiei și sustenabilității

Cu ocazia Conferinței Anuale OER, care a avut loc între 9 și 10 aprilie 2024 la Brașov, membrii OER au avut oportunitatea de a învăța lucruri noi, de a discuta cu experți din domenii relevante dezvoltării sustenabile, dar și să își expună problemele și provocările în implementarea măsurilor de eficientizare energetică în orașele pe care le reprezintă.
11 April 2024

Priorități în procesul de revizuire a Planului Național Integrat privind Energia și Schimbările Climatice: continuarea dialogului pe mai multe niveluri, asigurarea transparenței și a participării publice, includerea în PNIESC, în manieră detaliată, a elementelor de cadru favorizant comunităților energetice.

Ieri, 10 aprilie 2024, în cadrul Conferinței Anuale OER, a avut loc o nouă întâlnire a Platformei de Dialog privind Energia și Clima organizată în cadrul proiectului NECPlatform. La dialog au participat reprezentanți ai Ministerului Energiei, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, societății civile și ai autorităților publice locale, municipalități membre OER.
1 April 2024

Conferința Anuală OER 2024: cursuri, dezbateri și testare de noi tehnologii

Conferința Anuală OER 2024 va avea loc la Brașov, în perioada 09-10 aprilie, la Belvedere Events Center. Evenimentul din acest an se concentrează pe dezvoltarea capacităților administrațiilor publice locale în ceea ce privește eficiența energetică & sustenabilitatea. Conferința va avea secțiuni dedicate dezbaterilor pe marginea reviziei Planul Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) și a înființării și dezvoltării Comunităților Energetice.
20 March 2024

Concluzii după ultimul webinar Ready4NetZero: “Sărăcie energetică. Planificare urbană durabilă pentru autonomie energetică”

Pe 12 martie 2024 a fost organizat cel de-al 6-lea și ultimul eveniment online din cadrul programului de consolidare a capacităților Ready4NetZero . Peste 45 de participanți s-au alăturat acestui eveniment, ce a abordat planificarea urbană durabilă pentru autonomia energetică și provocarea reprezentată de sărăcia energetică.
15 March 2024

Revoluționarea energiei în Regiunea Dunării: Proiectul NRGCOM stimulează schimbarea

Proiectul NRGCOM, având ca scop transformarea politicilor energetice în Regiunea Dunării, a fost lansat oficial în ianuarie 2024 și se va desfășura până în iunie 2026. Cu un consorțiu format din 13 parteneri de proiect din 12 țări și 14 colaboratori strategici, proiectul a debutat printr-un eveniment dinamic desfășurat în perioada 12-14 martie la Budapesta, în Ungaria.