18 April 2024

Comunități Energetice: soluții pentru eficiență și investiții verzi

Prima întâlnire din cadrul proiectului NRGCOM, dedicată eficientizării costurilor în comunitățile de energie și potențialelor investiții în infrastructură cu costuri reduse, a fost organizată săptămâna trecută la Brașov.
12 April 2024

Conferința Anuală OER 2024: Oportunitate de dialog pentru membrii OER și experți din domeniul energiei și sustenabilității

Cu ocazia Conferinței Anuale OER, care a avut loc între 9 și 10 aprilie 2024 la Brașov, membrii OER au avut oportunitatea de a învăța lucruri noi, de a discuta cu experți din domenii relevante dezvoltării sustenabile, dar și să își expună problemele și provocările în implementarea măsurilor de eficientizare energetică în orașele pe care le reprezintă.
11 April 2024

Priorități în procesul de revizuire a Planului Național Integrat privind Energia și Schimbările Climatice: continuarea dialogului pe mai multe niveluri, asigurarea transparenței și a participării publice, includerea în PNIESC, în manieră detaliată, a elementelor de cadru favorizant comunităților energetice.

Ieri, 10 aprilie 2024, în cadrul Conferinței Anuale OER, a avut loc o nouă întâlnire a Platformei de Dialog privind Energia și Clima organizată în cadrul proiectului NECPlatform. La dialog au participat reprezentanți ai Ministerului Energiei, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, societății civile și ai autorităților publice locale, municipalități membre OER.
1 April 2024

Conferința Anuală OER 2024: cursuri, dezbateri și testare de noi tehnologii

Conferința Anuală OER 2024 va avea loc la Brașov, în perioada 09-10 aprilie, la Belvedere Events Center. Evenimentul din acest an se concentrează pe dezvoltarea capacităților administrațiilor publice locale în ceea ce privește eficiența energetică & sustenabilitatea. Conferința va avea secțiuni dedicate dezbaterilor pe marginea reviziei Planul Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) și a înființării și dezvoltării Comunităților Energetice.
20 March 2024

Concluzii după ultimul webinar Ready4NetZero: “Sărăcie energetică. Planificare urbană durabilă pentru autonomie energetică”

Pe 12 martie 2024 a fost organizat cel de-al 6-lea și ultimul eveniment online din cadrul programului de consolidare a capacităților Ready4NetZero . Peste 45 de participanți s-au alăturat acestui eveniment, ce a abordat planificarea urbană durabilă pentru autonomia energetică și provocarea reprezentată de sărăcia energetică.
5 March 2024

Invitație Webinar 6: Sărăcie energetică. Planificare urbană durabilă pentru autonomie energetică

Șirul de webinarii de consolidare a capacităților se va încheia luna aceasta, cu un eveniment inspirațional, care aduce în prim plan eforturile remarcabile ale municipalității Bydgoszcz în vederea atingerii autosuficienței energetice. Organizat în cadrul proiectului EUKI Ready4NetZero pe data de 12.03.2024, webinarul va explora realizările orașului în materie de producție și eficiență energetică.
27 February 2024

Concluzii Webinar 5: “Conștientizarea Neutralității Climatice, cheia implicării societății într-un Viitor Sustenabil”

În data de 20 februarie 2024, Asociația “Orașe Energie în România”/ OER a organizat un webinar ce a avut ca subiect comunicarea eficientă în vederea implicării societății în efortul comun de acțiune climatică. Webinarul, organizat în contextul proiectului Ready4NetZero, a avut peste 50 de participanți din cele 5 țări partenere în proiect.
7 February 2024

Invitație Webinar 5: Neutralitatea Climatică? Conștientizarea, cheia implicării societății într-un Viitor Sustenabil

În luna februarie va avea loc cel de-al cincilea webinar din seria de seminarii de consolidare a capacităților, organizat în cadrul proiectului EUKI Ready4NetZero și se va focusa pe implicarea societății civile în activități pro-climă.
5 February 2024

Concluzii Webinar 4: Sisteme energetice inovatoare – Modelul Rhein-Hunsrück-Kreis

Aproape 60 de participanți au fost interesați de cel de-al patrulea webinar, organizat în cadrul proiectului Ready4NetZero, în data de 30 ianuarie 2024. Aceștia au putut afla mai multe despre parcursul regiunii Rhein-Hunsrück-Kreis, devenită un punct de referință în domeniul protecției climei și inovării energetice.