5 December 2023

Vizită de Studiu în Berlin pentru Orașele Pilot implicate în proiectul MENERGERS

În luna noiembrie 2023, reprezentanții orașelor pilot din cadrul proiectului MENERGERS, împreună cu echipa OER, au participat la o vizită de studiu la Berlin, pentru a afla despre modul în care se desfășoară Managementul Energetic Municipal în Germania.
24 November 2023

Webinar: Finanțarea tranziției climatice – Zagreb, exemplu de bună practică

Cel de-al doilea webinar Ready4NetZero, parte a unei serii de consolidare a capacităților, organizat pe 21 noiembrie 2023, a găzduit peste 46 de participanți: funcționari municipali din Croația, Ungaria, Polonia și România. Evenimentul a avut ca punct de interes orașul Zagreb și strategia sa financiară, din perspectiva procesului de tranziție climatică.
17 November 2023

BUS4RoBOOST: Consultări detaliate la al șaselea atelier de lucru regional

Pe data de 17 Noiembrie 2023 a avut loc la Iași un atelier de lucru pentru consultare la nivelul Regiunii Nord Est. Evenimentul face parte dintr-o serie organizată în cadrul proiectului BUS4RoBOOST, finanțat prin programul LIFE BUILD UP Skills.
14 November 2023

Webinar: Cum finanțăm tranziția climatică?

Seria de webinarii Ready4NetZero dedicată consolidării capacităților organizaționale, continuă cu un al doilea eveniment on-line. În data de 21 noiembrie 2023, între orele 11:00-12:30, Velimir ŠEGON, Director General Adjunct REGEA, va vorbi despre Strategia financiară a orașului Zagreb, oraș aflat în plin proces de tranziție climatică.
10 October 2023

BUS4RoBOOST: Atelier de lucru pentru definirea strategiei naționale de recalificare în domeniul construcțiilor

În data de 10 octombrie 2023 a avut loc la Brașov un atelier de lucru regional, în cadrul proiectului BUS4RoBOOST. Organizat de Asociația “Orașe Energie în România”/ OER, atelierul își propune să fie o platformă de consultare la nivelul Regiunii Centru, să prezinte activitățile demarate privind analiza curentă la nivel național a sectorului construcțiilor, din punct de vedere al formării profesionale continue și al instruirii, al performanței energetice și al contribuției necesare pentru dezvoltarea pieței în orizontul de timp 2030, și dezbaterea decalajelor și a barierelor identificate, precum și fundamentarea liniilor strategice necesare.
3 October 2023

Ready4NetZero: Despre o posibilă cale spre autosuficiență și neutralitate climatică

Primul webinar Ready4NetZero dintr-o serie dedicată consolidării capacităților organizaționale, a fost organizat la jumătatea lunii septembrie 2023 și a găzduit peste 50 de participanți: reprezentanți ai autorităților publice locale din Croația, Ungaria, Polonia și România.
31 August 2023

”Evaluarea rezultatelor obținute de România în domeniul managementului energetic pentru localități”- Status Quo, mai 2023

În acest document se află detaliile măsurilor concrete luate la nivel național, părțile responsabile și interesate, instrumente și acte legislative, precum și alte evaluări și rezultate ale unor studii și proiecte ale OER.
10 August 2023

Prima întâlnire a orașelor MENERGERS: cooperarea și schimbul de experiență, importante pentru ca orașele să devină eficiente energetic

Prima întâlnire a orașelor selectate în cadrul proiectului MENERGERS a avut loc on-line, pe 9 august 2023. Reprezentanții celor 3 municipalități implicate (Alba-Iulia, Sfântu Gheorghe, Zalău) au avut ocazia să se cunoască, să discute principalele motive pentru care au ales să facă parte din acest proces și să se pună de acord, împreună cu echipa OER, asupra următorilor pași.