Aderare

Asociația „Orașe Energie în România”/ OER reunește autorități locale aflate în tranziție energetică, care și-au propus să devină comunități cu emisii reduse și care țintesc să atingă neutralitatea climatică. Asociația OER a fost înființată în anul 1995 prin Programul PHARE, cu sprijinul rețelei europene Energy-Cities, al cărei membru este din anul 1997. Începând din anul 2009, Asociația OER este „Structura Suport” pentru orașele din România care au aderat la Convenția Primarilor.

Ne-am asumat misiunea de a sprijini autoritățile locale în procesul tranziției energetice spre comunități neutre climatic. Mai mult decât atât, susținem producția energiei regenerabile pe plan local.

Facilităm dialogul între reprezentanții autorităților locale și celor naționale în vederea punerii în aplicare a Planurilor de Acțiune pentru Climă și Energie Durabilă.

În situația în care domeniul de activitate al organizației dvs. poate contribui la modelarea politicilor energetice și climatice la nivel local, vă invităm să deveniți Membru OER și să vă implicați în mod direct la definirea viitorului independent energetic al comunității locale.

Cerere de înscriere

Statut OER