Platforma Smart Cities este parte a Planului Strategic al Tehnologiilor de Mediu (SET-Plan) al Comisiei Europene. Acesta are ca scop să contribuie la atingerea obiectivelor europene de reducere a emisiilor de CO2, prin identificarea de inovații tehnologice promițătoare, care pot fi replicate în orașele europene. Pentru a realiza acest lucru, Platforma are grupuri de lucru tematice, în care părțile interesate analizează inovații tehnologice prezentate prin intermediul site-ului.

Cele mai bune tehnologii sunt apoi compilate în seturi de instrumente tematice și sunt transmise către grupul de lucru Finanțe, care analizează sursele de finanțare. Toate aceste inovații tehnologice vor fi prezentate la viitoarea conferință la nivel înalt de la Budapesta, în perioada 5-6 iunie 2013.

Reprezentanții orașelor și părțile interesate implicate în domeniul inovațiilor tehnologice pentru energie sunt invitate să se înscrie și să participe la conferință! Informațiile vor fi disponibile în curând la www.eu-smartcities.eu.