Consiliul Local al Municipiului Făgăraș promovează formele alternative și „curate” de deplasare. Autoritatea locală Făgăraș, prin semnarea Convenției Primarilor (HCL 161 din 31.10.2011) s-a angajat să reducă emisiile de gaze la nivel de municipiu.

În cadrul promovării mobilității urbane durabile, un proiect pilot se derulează la Făgăraș, în luna martie 2013: „autobuzul pietonal”. Părinții care își conduc copiii la școală cu mașina au ocazia de a-i trimite cu „autobuzul pietonal”: un adult va fi însărcinat cu supravegherea și însoțirea copiilor până la momentul intrării în curtea școlii și la ora de plecare.

Obiectivul acțiunii este de a inspira reflexul mersului pe jos în interiorul orașului, în timpul săptămânii. Ținând cont că municipiul Făgăraș este un oraș cu distante scurte de parcurs, fără un transport public dezvoltat, „autobuzul pietonal” este o alternativă practică. Se urmărește dezvoltarea unui plan de limitare a traficului, a zgomotului, a poluării, a vizibilității reduse, a evitării comportamentului agresiv din fața/apropierea școlilor/liceelor.

Articol despre Campania „Autobuzul pietonal” în bzf.ro.
Reportaj despre Campania „Autobuzul pietonal” la Digi24.
Reportaj despre Campania „Autobuzul pietonal” la TvFagaras.