La Avrig, județul Sibiu, au fost inaugurate oficial un showroom dedicat tehnologiilor energetice verzi, în special sistemelor de iluminat, și o zonă demonstrativă în cadrul căreia iluminatul pubic este realizat cu lămpi pe leduri (la Liceul Tehnologic Mârşa). Acestea au fost realizate cu implicarea unei importante companii din China și reprezintă rezultatul a doi ani de pregătire, cu scopul de a încuraja introducerea tehnologiilor verzi în zonă şi de a creşte schimbul de tehnologie, cunoştinţe şi comerţ între România şi China.

©SEastman-1307251207

Primarul Avrigului, Arnold Gunter Klingeis, a declarat că acest moment inaugural reprezintă începutul unei noi etape în ceea ce priveşte implementarea proiectelor şi strategiilor energetice ale oraşului: „În final, beneficiile implementării unui sistem de iluminat performant, de ultimă generaţie, precum şi a altor sisteme tehnologice energetice de vârf, se vor dovedi a fi extrem de profitabile din punct de vedere financiar şi al protecţiei mediului„, a spus primarul Klingeis.

În spaţiul expoziţional deschis la Avrig se găsesc aproximativ 100 sisteme tehnologice din domeniul energiei verzi. Cetățenii au posibilitatea de a afla ultimele noutăţi în ceea ce priveşte tehnologia verde, de a cunoaşte performanţele produselor, de a le testa şi de a le achiziţiona.