Comunicat de presă – 21.06.2019

Inițiativă semnată de peste 200 Primari – Liderii Uniunii Europene Šefčovič și Cañete laudă această acțiune impresionantă, menită să sprijine tranziția energetică

Este pentru prima dată când un număr atât de mare de Primari, reprezentând un segment atât de larg de populație (peste 62 milioane cetățeni europeni), și-au unit eforturile și au găsit consens în exprimarea unor solicitări comune. Municipalitățile provin din 7 rețele de autorități locale, printre care și Asociația OER.

Descarcă – Comunicatul de Presă – Inițiativă semnată de peste 200 Primari – Liderii Uniunii Europene Šefčovič și Cañete laudă această acțiune impresionantă, menită să sprijine tranziția energetică (format pdf)

Comunicat de presă – 22.05.2019

Municipiile BEACON s-au reunit la Heidelberg, pentru acțiuni climatice la nivel local

Conferința BEACON „Catalizarea Acțiunilor Climatice Locale Europene” a avut loc la Heidelberg, în data de 21 mai 2019. Aproximativ 90 participanți, selectați din orașe și municipalități europene, au dezbătut modul în care protecția climatică și dezvoltarea locală pot fi reunite. Municipalitățile europene au un rol crucial în implementarea măsurilor climatice ambițioase. Acestea asigură deseori pionieratul în soluții ecologice care creează oportunități pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, protejând în același timp mediul.

Descarcă – Comunicatul de Presă – Municipiile BEACON s-au reunit la Heidelberg, pentru acțiuni climatice la nivel local (format pdf)

Prezentările susținute în cadrul conferinței pot fi consultate accesând: https://beacon-conference.adelphi.de/node/67

Comunicat de presă – 22.05.2018

Viitorul Mobilitatii Urbane in Romania 2018

GOVNET organizeaza joi 24 Mai 2018 la Hotel InterContinental Bucuresti conferinta “Viitorul Mobilitatii Urbane in Romania 2018”, prezentand intr-un format interactiv de discutii potentialul de dezvoltare a mobilitatii urbane cu ajutorul solutiilor de gestionare sustenabila a infrastructurii de management al traficului.

Descarcă – Comunicatul de Presă – Viitorul Mobilitatii Urbane in Romania 2018 (format pdf)

Comunicat de presă – 01.05.2018

CONFERINȚA ANUALĂ ”ORAȘE ENERGIE ÎN ROMÂNIA”

Asociaţia „Oraşe Energie în România” a aniversat 23 de ani de activitate în cadrul Conferinței Anuale OER în perioada 19-20 aprilie 2018, la “Grand Hotel Balvanyos”, județul Covasna.

Descarcă – Comunicatul de Presă – CONFERINȚA ANUALĂ ”ORAȘE ENERGIE ÎN ROMÂNIA” (format pdf)

Comunicat de presă – 15.09.2017

Oscar, șarpele hoinar, se întoarce în școlile din România

Cea de-a 4-a ediție a Campaniei „Oscar, șarpele hoinar”, debutează luni, 18 septembrie în cadrul Săptămânii Mobilității Europene. Peste 8500 de elevi din 52 de școli din țară vor participa anul acesta la campanie.

Descarcă – Comunicatul de Presă – Oscar, șarpele hoinar, se întoarce în școlile din România (format pdf)

Comunicat de presă – 06.04.2017

Municipiul Brașov, reales Președinte al Asociației OER

Municipiul BRAȘOV, fost Președintele al rețelei, și-a depus din nou candidatura pentru funcția de Președinte. În unanimitate de voturi, reprezentanții municipiilor prezente, au decis revalidarea în funcția de Președinte a Municipiul Brașov.

Descarcă – Comunicatul de Presă – Municipiul Brașov, reales Președinte al Asociației OER (format pdf)

Comunicat de presă – 27.01.2017

Rezultatele campaniei Traffic Snake Game România, 2016

În perioada derulării campaniei, elevii au obținut economii de peste 78.000 km care nu au mai fost parcurși cu mașina, conducând la o reducere de peste 13.000 kg a emisiilor de CO2. Astfel, TSG 2016 aduce economii de CO2 cu 38% mai mari față de anul 2014, și cu 19% mai mari față de anul 2015.

Descarcă – Comunicatul de Presă – Rezultatele campaniei TSG 2016 (format pdf)

Comunicat de presă – 15.09.2016

Cea de-a 3-a ediție a campaniei Traffic Snake Game România debutează luni, 19/09/2016

Peste 13.000 elevi s-au înscris pentru a lua parte la „OSCAR, ȘARPELE HOINAR”, versiunea campaniei Traffic Snake Game (TSG) în România. Această inițiativă a fost creată pentru a încuraja elevii, părinții și cadrele didactice să adopte mersul pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun, atunci când se deplasează la școală. Campania se organizează în paralel, în 20 țări europene (material video din țările participante), iar România ocupă primul loc după 2 ani de desfășurare, înscriind cel mai mare număr de școli, realizând economii importante de combustibili și emisii de CO2.

Descarcă – Comunicatul de Presă – Lansare campanie 2016 (format docx)

Comunicat de presă – 26.02.2016

Rezultatele campaniei Traffic Snake Game România, 2014-2015

După primele 2 ediții, „OSCAR, ȘARPELE HOINAR” a înregistrat rezultate record – economii de 21.132 kg CO2 și 122.861 km deplasări sustenabile (km care nu au mai fost parcurși cu mașina).

Descărcați Comunicatul de presa – Rezultate campanie 2014-2015 (format docx)

Comunicat de presă – 11.09.2015

Campania europeană Traffic Snake Game, aflată la cea de-a doua ediție în România

Această campanie își propune să combată o serie de percepții negative privind siguranța în trafic și să promoveze modurile de deplasare sustenabile ca distractive și sănătoase. Mergând pe jos sau cu bicicleta, copiii devin conștienți de mediul înconjurător și își dezvoltă aptitudini privind siguranța în deplasare, precum și capacitatea de a anticipa acțiunile celorlalți participanți la trafic. În plus, mersul pe jos sau cu bicicleta contribuie la atingerea necesarului de exercițiu fizic, recomandat zilnic copiilor. Un alt beneficiu provine din decongestionarea traficului și reducerea aglomerației, în zonele adiacente școlilor.

Descarcă – Comunicat de presă – 11.09.2015 (format docx)

Comunicat de presă – 24.04.2015

Asociația „Orașe Energie România” a celebrat 20 de ani de activitate în cadrul Conferinței Anuale OER, desfășurată sub egida „ORAȘUL MEU: ENERGIE ȘI MOBILITATE PENTRU SUSTENABILITATE”. La acest eveniment au fost invitați cei 34 de membri ai Asociației OER, agenții locale și regionale de management energetic, specialiști în probleme de Mobilitate Urbană, Eficiență Energetică și Clădiri aproape Zero Energie.

Cu această ocazie a avut loc Adunarea Generală a membrilor OER, în cadrul căreia s-au desfășurat alegeri pentru mandatul 2015-2017, pentru funcția de Președinte al Asociației și pentru Consiliul de Administrație OER.

Descarcă – Comunicat de presă – 24.04.2015 (format pdf)

Comunicat de presă – 22.04.2015

Asociaţia „Oraşe Energie România” (www.oer.ro) împlinește 20 de ani de activitate și celebrează acest eveniment în cadrul Conferința Anuale OER 2015, desfășurată sub egida ORAȘUL MEU: ENERGIE ȘI MOBILITATE PENTRU SUSTENABILITATE. Evenimentul are loc în perioada 22-24 aprilie, la Sala de Consiliu a Primăriei municipiului Brașov.

Descarcă – Comunicat de presă – 22.04.2015 (format pdf)

Comunicat de presă – 19.12.2014

Campania europeană Traffic Snake Game, aflată la prima ediţie naţională în România, a înregistrat rezultate excepţionale

Campania europeană Traffic Snake Game (TSG), aflată la prima ediţie naţională, s-a lansat în România o dată cu începerea anului şcolar 2014-2015. Creată pentru a încuraja elevii, părinţii şi cadrele didactice să adopte moduri sustenabile pentru a se deplasa la şcoală, campania propune mersul pe jos, cu bicicleta, cu mijloacele de transport public sau folosirea în comun a aceleiaşi maşini, în defavoarea deplasărilor cu autoturismul personal. În paralel, campanii similare sunt organizate în alte 17 ţări europene: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Malta, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Ungaria.

În România, campania Traffic Snake Game s-a derulat sub denumirea „OSCAR, ŞARPELE HOINAR” şi a debutat în cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii. Jocul efectiv, adresat şcolilor primare, s-a desfăşurat în perioada 22 septembrie – 3 octombrie 2014. La o lună după finalizarea activităţilor, a fost efectuată o evaluare post-campanie pentru a se observa dacă TSG a generat schimbarea de comportament al elevilor. Ulterior, toate datele au fost colectate, analizate şi înregistrate pe site-ul oficial al campaniei de către Asociaţia „Oraşe Energie România”, coordonatorul naţional TSG. În urma analizei, s-a constatat că rezultatele obţinute sunt excepţionale şi motivează organizarea ediţiilor viitoare ale campaniei.

Descarcă – Comunicat de presă – 19.12.2014 (format pdf)

Rezultatele obținute în fiecare dintre orașele participante la campanie se pot consulta aici.

Comunicat de presă – 06.09.2014

Campania europeană Traffic Snake Game debutează în România

O dată cu începerea anului şcolar, peste 7.500 copii din 56 şcoli primare vor lua parte la Traffic Snake Game, o campanie creată pentru încurajarea elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice să adopte mersul pe jos, cu bicicleta, cu mijloacele de transport public sau folosirea în comun a aceleiaşi maşini atunci când se deplasează la şcoală. Este pentru prima oară când se organizează această campanie la nivel naţional în România, iar în paralel, se vor organiza campanii similare în alte 17 ţări europene.

În România, campania Traffic Snake Game va purta denumirea „OSCAR, ŞARPELE HOINAR” şi va debuta în cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii. Jocul se va desfăşura în perioada 22 septembrie – 3 octombrie 2014, în 13 oraşe din România: AIUD, ALBA IULIA, BISTRIŢA, BRAŞOV, FĂGĂRAŞ, FOCŞANI, GIURGIU, IAŞI, MIZIL, MOINEŞTI, ODORHEIU SECUIESC, RÂMNICU VÂLCEA şi SĂCELE.

Descarcă – Comunicat de presă – 06.09.2014 (format pdf)

Comunicat de presă  – 17.04.2014

OER creează prima Reţea Naţională dedicată Planificării Mobilităţii Urbane Durabile, în România

Asociaţia „Oraşe Energie România” a lansat la Braşov, în luna aprilie 2014, prima reţea din România, axată pe conceptul de Planificare a Mobilităţii Urbane Durabile. Această reţea îşi propune să aducă la aceeaşi masă deopotrivă municipalităţi interesate de Mobilitatea Urbană Durabilă şi specialişti, experţi şi reprezentanţi ai autorităţilor din domeniu.

Crearea reţelei s-a realizat prin intermediul proiectului european ENDURANCE, finanţat prin programul Intelligent Energy Europe al Comisiei Europene. Din consorţiul proiectului fac parte 29 de parteneri din 25 ţări europene, iar Asociaţia „Oraşe Energie România” este coordonatorul naţional al proiectului în România.

Descarcă – Comunicat de presă – 17.04.2014 (format pdf)

Comunicat de presă  – 02.10.2013

Cea de-a VI-a întâlnire naţională a Clubului Primarilor va avea loc la Alba Iulia

Asociaţia „Oraşe Energie România” (www.oer.ro), în parteneriat cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, organizează cea de-a VI-a întâlnire naţională a Clubului Primarilor. Evenimentul va avea loc miercuri, 2 octombrie, la sediul ADR Centru din Piaţa Consiliul Europei 32D, Alba Iulia.
La această reuniune sunt aşteptate municipalităţi din regiunea CENTRU, semnatare ale iniţiativei europene Convenţia Primarilor (www.eumayors.eu) sau interesate în semnare. Convenţia Primarilor reprezintă principala mişcare europeană în care sunt implicate autorităţile locale şi regionale care se angajează în mod voluntar, pentru creşterea eficienţei energetice şi utilizarea surselor de energie regenerabilă în teritoriile lor. Prin angajamentul lor, semnatarii Convenţiei îşi propun atingerea şi depăşirea obiectivului Uniunii Europene de reducere cu 20% a emisiilor de CO2 până în 2020.

Descarcă – Comunicat de presă – 02.10.2013 (format pdf)

Comunicat de presă  – 25.09.2013

Cea de-a V-a întâlnire naţională a Clubului Primarilor va avea loc la Bacău

Asociaţia „Oraşe Energie România” (www.oer.ro), în parteneriat cu Primăria municipiului Bacău şi U.A.T. Municipiul Moineşti, organizează cea de-a V-a întâlnire naţională a Clubului Primarilor. Evenimentul va avea loc în perioada 26-27 septembrie, la Centrul de Afaceri şi Expoziţii „Mircea Cancicov” Bacău.
La această reuniune sunt aşteptate municipalităţi din regiunea Nord-Est, semnatare ale iniţiativei europene Convenţia Primarilor (www.eumayors.eu) sau interesate în semnare. Convenţia Primarilor reprezintă principala mişcare europeană în care sunt implicate autorităţile locale şi regionale care se angajează în mod voluntar, pentru creşterea eficienţei energetice şi utilizarea surselor de energie regenerabilă în teritoriile lor. Prin angajamentul lor, semnatarii Convenţiei îşi propun atingerea şi depăşirea obiectivului Uniunii Europene de reducere cu 20% a emisiilor de CO2 până în 2020.

Descarcă – Comunicat de presă – 25.09.2013 (format pdf)

Comunicat de presă  – 19.09.2013

Cea de-a IV-a întâlnire naţională a Clubului Primarilor va avea loc la Braşov

Asociaţia „Oraşe Energie România” (www.oer.ro) organizează Conferinţa Anuală OER – ediţia 2013. Evenimentul va avea loc în data de 20 septembrie, în Sala de Consiliu a Primăriei municipiului Braşov, începând cu ora 09:30. Sub egida Conferinţei Anuale OER se va desfăşura cea de-a IV-a întâlnire naţională a Clubului Primarilor. La această reuniune sunt aşteptaţi reprezentanţi din aproximativ 25 municipalităţi din România, semnatare ale iniţiativei europene Convenţia Primarilor (www.eumayors.eu).

Descarcă – Comunicat de presă – 19.09.2013 (format pdf)

Comunicat de presă  – 16.05.2013

Seminar ManagEnergy de creștere a capacității Oportunităţi de Finanţare a Acţiunilor pentru Energie Durabilă, cu accent pe Contractele de Performanță Energetică

ManagEnergy este o inițiativă de asistență tehnică a Comisiei Europene, Directoratul General pentru Energie, finanțată prin Programul Intelligent Energy – Europe (IEE), care are ca scop sprijinirea actorilor din sectorul public și a consultanților care activează în domeniul eficienței energetice și a surselor regenerabile de energie la nivel local și regional. Printre alte activități, ManagEnergy organizează instruiri practice pentru municipalități și actori europeni din sectorul energiei.

Descarcă – Comunicat de presă – 16.05.2013 (format pdf)

Comunicat de presă  – 22.11.2012

Convenţia Primarilor în România: rezultate după 4 ani de implementare | Cea de-a II-a întâlnire a Clubului Primarilor

Asociaţia „Oraşe Energie România”/OER (www.oer.ro) a organizat astăzi, 22.11.2012, în cadrul Primăriei municipiului Braşov, cea de-a II-a întâlnire a Clubului Primarilor. La eveniment au participat dl. George SCRIPCARU – Preşedinte al Asociaţiei OER şi Primar al Municipiului Braşov, dl. Ovidiu Teodor CREŢU – Primar al Municipiului Bistriţa şi dl. Viorel ILIE – Primar al Municipiului Moineşti, Ambasadori ai Clubului Primarilor în România, dl. Mihai Horaţiu JOSAN – Primar al Municipiului Aiud şi dl. Radu Nistor FLOREA – Primar al Municipiului Săcele, alături de reprezentanţi ai Primăriilor Arad, Cluj Napoca, Bucureşti – capitală şi Bucureşti sector 4, Făgăraş, Iaşi, Rm. Vâlcea, Satu Mare, Tg. Neamţ şi Zărneşti.

Descarcă – Comunicat de presă – 22.11.2012 (format pdf)

Comunicat de presă  – 19.03.2012

CLUBUL PRIMARILOR semnatari ai Convenţiei şi-a desemnat AMBASADORII în cadrul Conferinţei Anuale „Oraşe Energie România”

Asociaţia „Oraşe Energie România”/OER a lansat un nou concept denumit Clubul Primarilor, adresat semnatarilor Convenţiei Primarilor, concept deja implementat cu succes în Europa – Franţa, Germania, Italia, Olanda, Suedia, Polonia, Slovacia, Bulgaria sau Austria.

Descarcă – Comunicat de presă – 19.03.2012 (format pdf)

Comunicat de presă  – 07.06.2011

Municipiul BRAŞOV reales, în unanimitate de voturi, în funcţia de Preşedinte al Asociaţiei „Oraşe Energie România”

Asociaţia „Oraşe Energie România”, acronim OER, a organizat la Braşov ediţia 2011 a Conferinţei Anuale OER. La acest eveniment au fost invitate cele 31 de municipalităţi membre ale Asociaţiei OER, oraşele şi municipiile semnatare ale iniţiativei europene – Convenţia Primarilor, agenţiile locale şi regionale de management energetic, precum şi specialişti pe teme de energie.

Descarcă – Comunicat de presă – 07.06.2011 (format pdf)

Comunicat de presă  – 23.09.2010

Energie durabilă & “Convenţia Primarilor” în oraşele noastre

Joi, 23 septembrie 2010, în Sala de Consiliu din cadrul Primăriei municipiului Braşov, a avut loc un seminar intensiv de pregătire în management energetic, dedicat reprezentanţilor Direcţiilor Tehnice din cadrul autorităţilor locale. Intitulat Energie durabilă & „Convenţia Primarilor” în oraşele noastre, evenimentul a fost organizat de reţeaua europeană Energy Cities, în colaborare cu Asociaţia OER (Oraşe Energie România), cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul iniţiativei ManagEnergy.

Descarcă  – Comunicat de presă 23.09.2010 (format pdf)

Comunicat de presă  – 22.09.2010

Specialiştii în management energetic local, la Braşov, cu sprijinul Comisiei Europene

Reţeaua europeană Energy – Cities şi Asociaţia OER – „Oraşe Energie România”, cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul Proiectului Managenergy, organizează joi, 23/09/2010, la Braşov, un seminar intensiv de pregătire în management energetic local.

Descarcă  – Comunicat de presă 22.09.2010(format pdf)

Comunicat de presă  – 01.09.2009

Conferinţa Anuală a Oraşe Energie România 2009 – posteveniment

Municipiul BRAŞOV, în calitate de Preşedinte al Asociaţiei „Oraşe Energie România”, a organizat în perioada     27-28 august Conferinţa Anuală OER 2009 în Poiana Braşov. Evenimentul, denumit “Locul energiei pe agenda locală”, s-a concentrat asupra mijloacelor disponibile autorităţilor locale de a atinge obiectivele de dezvoltare durabilă la nivel local şi european, precum şi asupra iniţiativei “Pactul Primarilor”.

Descarcă  – Comunicat de presă 01.09.2009 (format pdf)

Comunicat de presă  – 26.08.2009

Conferinţa Anuală a Oraşe Energie România 2009 – anunţ

Municipiul BRAŞOV, în calitate de Preşedinte al Asociaţiei „Oraşe Energie România”, are plăcerea de a vă invita la Conferinţa Anuală OER 2009, ce va avea loc joi, 27/08/2009, ora 10.00, la Hotel Rina Vista – Poiana Braşov. Evenimentul, denumit “Locul energiei pe agenda locală”, se concentrează asupra mijloacelor disponibile autorităţilor locale de a atinge obiectivele de dezvoltare durabilă la nivel local şi european, precum şi asupra iniţiativei “Pactul Primarilor”.

Descarcă  – Comunicat de presă 26.08.2009 (format pdf)