Municipiul Râmnicu Vâlcea a organizat în perioada 16-22 septembrie 2015, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea și Agenția pentru Protecția Mediului Vâlcea, o nouă ediție a Săptămânii Europene a Mobilității. Cu această ocazie, cadrele didactice și reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului au prezentat elevilor râmniceni avantajele pe care le poate aduce mediului înconjurător mersul pe jos, cu mijloace de transport nepoluante (biciclete) sau cu mijloacele de transport în comun, în detrimentul utilizării autoturismelor personale. Pentru ediția 2015 a Săptămânii Mobilității Europene, din cauza lucrărilor de amenajare a Zonei Centrale a Municipiului, care restricționează accesul pietonilor și autovehiculelor în centrul orașului, dar și pentru preîntâmpinarea unor blocaje rutiere sau accidente nedorite, autoritățile locale au decis să organizeze „Ziua fără mașină” sâmbătă, 19 septembrie, între orele 9.00 – 11.00, când circulația auto pe Bd. Dem Rădulescu (între intersecția cu str. Ostroveni și cea cu DN 67) a fost restricționată complet.

Cei peste 200 de copii și adolescenți participanți la evenimentele de pe Bd. Dem Rădulescu s-au întrecut în concursuri de desene cu creta pe asfalt, de role, de skate-boarduri sau de biciclete, primind premii în dulciuri și diplome din partea Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea.

IMG_1882

Tot în Râmnicu Vâlcea, pe 21 septembrie 2015, s-a dat startul celei de-a doua ediții a campaniei „Traffic Snake Game – Oscar, șarpele hoinar”, organizată în parteneriat cu Asociația Orașe Energie România, coordonatorul național al acestui proiect care se derulează în paralel în 19 țări din Europa. Anul trecut, prin intermediul Direcției de Dezvoltare Locală a Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, coordonator al campaniei la nivel local, ”Oscar, șarpele hoinar” a ajuns în patru școli gimnaziale din municipiu, implicând un număr de 259 elevi din clase pregătitoare și primare, care au obținut economii de peste 3.100 km care ar fi fost parcurși cu autoturismul, precum și reducerea cu peste 500 kg a emisiilor de CO2.

În acest an, campania va beneficia de participarea a 653 elevi din opt unități de învățământ, șase din municipiu și două din Mihăești și Ocnele Mari: Școala Gimnazială ”I.G. Duca”, Școala Gimnazială nr. 4, Școala Gimnazială nr. 5, Școala Gimnazială Goranu, Școala Gimnazială ”Anton Pann”, Liceul ”Antim Ivireanu”, Școala Gimnazială Sat Măgura din comuna Mihăești și Școala Gimnazială ”Costea Marinoiu” din Ocnele Mari.

Sursa: http://www.primariavl.ro/index.php/directii-si-servicii/item/4293-ziua-f%C4%83r%C4%83-ma%C8%99in%C4%83-la-r%C3%A2mnicu-v%C3%A2lcea