Despre puternica legătură dintre implicarea cetățenilor și impactul acțiunilor climatice, în cea de-a 5-a sesiune de instruire personalizată BEACON

Finalul anului 2020 a venit odată cu cea de-a 5-a sesiune de instruire personalizată din cadrul proiectului BEACON, alături de dezideratul accelerării acțiunilor climatice la nivel local. Unul dintre cele mai valoroase atuuri ale proiectului BEACON constă tocmai în sesiunile specifice de instruire, configurate și dezvoltate în funcție de dorința și nevoia fiecărei municipalități BEACON, de obiectivele strategice și de țintele asumate în comunitățile locale.

Și de această dată, orașele BEACON din România și-au aliniat și calibrat aria de interes, sesiunile de instruire fiind construite pornind de la teme similare, cu un puternic impact în privința reușitei acțiunilor climatice. Implicarea societății civile, cetățenii în centrul procesului decizional, angajarea actorilor cheie, precum și variatele instrumente care se pot utiliza în cooperarea părților interesate și transformarea ideilor în politici publice au reprezentat subiecte utile pentru autoritățile locale din România. De asemenea, mobilitatea activă și sustenabilă, exemple de măsuri în transportul public generate în contextul pandemiei COVID-19, redimensionarea unui oraș pentru oameni și nu pentru vehicule sau copiii ca indicatori ai calității spațiului public, s-au aflat pe lista secțiunilor solicitate pentru instruire.

Sesiunile au fost coordonate și moderate de echipa OER și s-au derulat cu participarea experților BVDC/ Brasov Design Center & CIVINET România/ Urban Survey.